Telefon: 06-20/265-2318
Adószám: 18836932-1-16
Bankszámlaszám: 70300046-11021474
TAKARÉKBANK Zrt, Szolnok

 

 

Örökbefogadási szerződés

Ezen szerződés alapján örökbefogadom ............... ......nevű, aki született....................................., és a szolnoki „Junior” Kisállat Rezervátumban élt. Neme:..................... Színe:......................................-.. Fajtája:.......................

 

A 1998 évi XXVIII. törvényben foglaltaknak megfelelően szeretem, jó gazda módjára gondoskodom róla.
Ha beteg, azonnal állatorvoshoz fordulok. Beadatom az ajánlott védőoltásokat, és mindenben azon leszek, hogy kiérdemeljem az Ő önfeláldozó szeretetét.
Elismerem az élethez való jogát, és megfogadom, hogy amíg nekem van mit ennem, Ő sem fog nélkülözni.
Minden téren gondoskodom a jó közérzetéről, hogy kiérdemeljem azt a hálát, és ragaszkodást, amit Ő irántam érez.
Tudomásul veszem, hogy ha szükségtelenül szenvedést vagy gondatlanul halált okozok neki, úgy az Állatvédelmi Törvény szerint a későbbiekben jogilag felelősségre vonhatnak.
Ha valamilyen oknál fogva a fent említetteket nem tudom betartani, akkor gondoskodom róla, hogy azt más megtegye, vagy visszaviszem a Rezervátumba, hogy esélyt kapjon az élethez.
Teljes jogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy tudomásul veszem és betartom a rezervátum által megkövetelt és az Állatvédelmi Törvényekkel egyező feltételeket. Így:

 1. Belegyezem, hogy az Alapítvány kuratóriumának tagjai, vagy maga az alapító leellenőrizze az örökbe fogadott állat biztonságát, egészségi állapotát és tartási viszonyait. Ha az nem felel meg az alapítvány előírásainak, vagy az idevonatkozó törvényeknek, az állatot ellenkezés nélkül visszaszolgáltatom az Alapítvány képviselőjének.
 2. Betartom az állat egészségéhez és biztonságához előírt feltételeket. Így:
  -    Ha még nincs, akkor amint a kora lehetővé teszi, beoltatom a macskanátha és bélgyulladás elleni kombinált védőoltással, valamint az állatorvos által a tartási körülmények alapján javasolt vakcinával (a lakásban és a kertben tartott macskáknak más az oltási programja)
  (FONTOS: beoltani csak egészséges állatot lehet, így alapvető az előzetes általános vizsgálat)
  Ezt minden évben megismételtetem. Ha valamilyen betegséget észlelek, késlekedés nélkül állatorvoshoz fordulok - az Alapítvány vezetője szívesen segít egy jó állatorvost találni, amennyiben szükséges.
  -    Fokozottan ügyelek az állat biztonságára: a lakásban minden rá veszélyes dolgot számára hozzáférhetetlenné teszek, ha pedig kertben tartom, akkor mindent megteszek azért, hogy megóvjam az autók, kutyák és rossz szándékú emberek általi fenyegetéstől.
  -    *(Az utóbbi időben CSAK szobacicának adunk örökbe, mert kivétel nélkül minden kijárós cicánknak csúnya vége lett. Az ablakokra is szúnyogháló javasolt és lehetőleg apró gyerekek ne kínozzák a kis állatot. Ez egyik félnek sem nyerő megoldás. Ebből is volt már baleset.)
 3. Tudomásul veszem, hogy macskának tilos nyers disznóhúst és nem ajánlott tehéntejet adni!(Ennek oka a disznóhúsban lévő doxicin nevű anyag, ami emberekre nem veszélyes így arra nem is vizsgálják be; a tehéntejben lévő laktózt pedig nagyon kevés macska, vagy kutya tudja emészteni. Szinte minden esetben hasmenést okoz, ami hosszú távon súlyos kiszáradáshoz vezethet)
 4. Kb. 8-10 hónapos korában (az első ivarzás előtt / jelöléskor) ivartalaníttatom, amely beavatkozást kisállatgyógyászatban, tapasztalt állatorvossal végeztetek. Így elejét veszem a nőstényeknek is kellemetlen folytonos tüzelésnek, a nem kívánt szaporulatnak, a kandúrokra jellemző jelölgetésnek, csavargásnak és (sokszor nemcsak súlyos sérüléseket, hanem fertőzéseket is) okozó verekedéseknek, valamint mindazon betegségeknek, melyek idősebb korban bizonyítottan nagyobb eséllyel alakulnak ki az ivaros állatoknál.
 5. Ha valami egészségügyi probléma van az örökbefogadott állattal, akkor értesítem az Alapítvány vezetőjét, mivel náluk a számítógépes nyilvántartásukban az egész életéről szóló kórkép szerepel, ami sokszor az állatorvosnak is nagy segítséget jelenthet a gyógyításban. (pld. Allergia).
  KIEGÉSZÍTÉS: A macskák és a toxoplazma fertőzés témájában az Alapítványhoz forduljon információért! Az human orvosok sokszor - tudatlanságból vagy lustaságból - nem tájékoztatják megfelelően a kismamát, pedig LEHETSÉGES egyszerre gyermeket szülni és macskát tartani! Pontos, tárgyszerű tudás birtokában már valóban felelősséggel dönthet a továbbiakról.
 6. A gyógyszerekkel nagyon óvatosan bánok. Kizárólag állatoknak való gyógyszert adok, orvosi utasításra.       (FONTOS: minden -pirin végződésű gyógyszer MÉREG a macskáknak, nem ritkán halált okoz!).

Ajánlás: Nem kötelező elfogadni, de jó, ha tudják: (Szintén tapasztalat és hat állatorvos ajánlása alapján.).
Féreghajtónak felnőtt macska esetén Cestal cat-et, vagy Ferdocat-et (kijáróknál négyhavonta ismételve) kölyöknél - 2 kg alatt – Ferdocat gélt. (Soha ne Kuma gélt). Természetesen olyan adagban, ahogy azt az orvos, vagy a leírás ajánlja. Bolha ellen ajánlott: Neostosannal megfürdetni, hatásosabb és olcsóbb a többi szernél. Ha esetleg a fürdetés nem kivitelezhető, akkor a Stronghold spot on is jó. Ehhez inkább- főleg a fülatka esetén- kérjen orvosi segítséget.
Ne használjon fogamzásgátló tablettát - főleg hosszú távon, mert sok macskát láttunk már ebbe belehalni, de minimum hormonzavarral küszködni.
Ez csak egy üzleti fogás a gyógyszergyártók részéről, aminek a következménye minimum a visszafordíthatatlan hormonzavar, méhgyulladás, rák... ráadásul nem is biztonságos.
 
Az állattal együtt az oltási könyvét is átvettem:           igen                  nem

A fent ismertetett előírásokat elolvastam és annak betartását vállalom!


A “Junior” Kisállat Rezervátum képviselője                             Az örökbefogadó gazdi