Bolhaekcéma

Azt írják róla, hogy ez egy allergiás reakció- és lehet is benne valami. Nekünk 8 év alatt sikerült megszabadulni ezektől a szemtelen élősködőktől. Nem csak, hogy idegbajt okoznak szegény állatoknak, de a bélférgeket is terjesztik+ a csípés helyén olyan bőrgyulladást okozhatnak, hogy az ember csak néz, hogy ez hogyan lehetséges.
A helyi TV-ben bemutattuk egy dokival Anyucit, akinek az egyik combjáról gyakorlatilag hiányzott a bőr. Sajnos ez a film eltünt. Pedig nagyon tanulságos lett volna a gazdiknak, hogy redszeresen szabaduljanak a bolháktól. Ez már nagyon durva elfajulása a dolognak, de könnyen orvosolható.
Leginkább egyre szaporodó varas és kopaszodó foltok jelennek meg a cicákon. Amit általában véresre vakarnak.
Nálunk - és szerintem máshol is a megoldás nagyon egyszerű. Ki kell nyírni a bolhákat! Nekem a mániám a neostomosanos fürdetés. Még a sebes bőrű Anyucin is segített, pedig voltak fenntartásim, mikor a doki ajánlotta. Neki is nyomtalanul tünt el a seb helye. És ne felejtse el senki: ha bolha van, akkor szinte biztos, hogy bélféreg is. Tehát ezt a kettőt jó ha egymenetben elintézzük.